Nikad jača konkurencija na Srbija reliju (video)

UŽICE – Organizator ovogodišnjeg Serbia rally pripremio je za vozače 182 kilometra brzinaca na veoma zahtevnim stazama u okolini Užica.

srbija-reli-2Naše najveće i najprestižnije automobilsko takmičenje, Srbija Reli održaće se u Užicu a ovo će biti 49. po redu. Ceremonija otvaranja je zakazana za 23. septembar u 21 sat na gradskom trgu i trajaće do nedelje 25. Ovaj šampionat se odvija u organizaciji Auto moto saveza Srbije i dva vodeća srpska kluba Užice Relly Team i beogradskog “MM Power”.

Specijalni ispiti se voze na više lokacija, a ove godine će specijalni ispit Golden biti prava atrakcija i za vozače i za gledaoce. Vozi se u dužini od 30 kilometara što je jedinstveno u Srbiji, jer su dosadašnji brzinci išli do 28 kilometara. Struktura ovog brzinca je specifična zato što ima 20 različitih tipova i asfalta i okoline. Postoje deonice koje se voze asfaltom širine 2,5 metra i koje se voze kroz granje i šiblje, a to znači jako sporu deonicu , pa se onda izlazi na deo puta kojim se vozi u dve trake i koji je dosta brz. Potom dolazi na uski brzi deo sa koga se prelazi na uski, spori deo staze. Sve ui svemu radi se o jednom tehničkom brzincu koji je izuzetno zahtevan i za vozača i za vozilo. Zahtevan zato što traži ozbiljnu koncentraciju i odličnu saradnju između vozača i suvozača. Na ovoj stazi nema prostora za grešku, jer ima dosta delova gde mali silazak sa asfalta znači uletanje u ambis. Ovo je staza  koji ne prašta!

Očekuje se učešće velikog broja posada jer se Srbija reli osim bodova za otvoreni AMS Šampionat, Evropski reli trofej sa koeficijentom tri, Balkanski reli trofej, FIA CEZ reli šapionat boduje i za  šampionat Bosne i Hercegovine, i novo od ove godine, Šampionat Bugarske, kao i Hyundai Kup Bulgaria. Užički reli je zadnji u nizu evropskih relija pa će se ovde odlučiti i titula evropskog šampiona.

Nije nimalo lako organizovati ovako zahtevno takmičenje. Iz tog razloga predsednik Užice Really Team-a pozvao je sve Užičane da se uključe u organizaciju i istakao da su najpotrebniji redari kako bi se omogućila maksimalna bezbednost i vozača i publike. Poziv za sve zainteresovane, bez obzira na pol, pod uslovom da su punoletni je otvoren. Broj telefona na koji se zainteresovani mogu obratiti je 069 8705117.

Zoran Kanački

You may also like...