Budimkini džemovi ponovo na tržištu (VIDEO)

POŽEGA – Požeška Budimka ovih dana plasirala je na tržište prvu seriju džemova od kako je u novom vlasništvu. Za samo pola godine prerađeno je oko 10 000 tona jabuke, a u narednom periodu i ostali proizvodi iz starog programa će se naći na rafovima prodavnica.

Čuveni Budimkini džemovi ponovo će se naći na domaćim trpezama. Nova fabrika sada zapošljava oko 90 radnika kako starih tako i novih kojima je to prvo radno iskustvo.

Budimka
Foto: ZooMUE

„Budimka je moja prva ljubav a svi znamo kako je kad se vratimo prvoj ljubavi“,

„Zaposlila sam se posle srednje škole i ovo je moje prvo radno iskustvo“, kažu radnice.

Za pola godine od kako je počela proizvodnja, prerađeno je oko 10 000 tona jabuke i za sada se proizvode džemovi od 16 vrsti voća.

„Počeli smo saradnju sa trgovcima, prov će se prodavati u Požegi, Užicu i ovom kraju, a nakon toga i u celoj Srbiji“, kaže direktro proizvodnje Budimke Požega Milan Kotarac.

Trenutno se na tržištu prodaju samo džemovi, a uskoro će biti obnovljen ceolukapn stari asortiman koji obuihvata sokove I kiselo povrće.

Budimkini proizvodi na tržište se vraćaju u nešto drugačijem dizajnu u skaldu sa novim trendovima, ali dovoljno prepoznatljivom za sve lčjubitelej ove poslastice. Samo u jednom dana nova fabrika može da proizvde i do 30 tona džema.

Budimka poljoprivrednicima nudi i dugoročnu saradnju kroz zagarantovan otkup, ali i sadnice za podizanje novih zasada.

„Mislim da je ovo jako značajno ne samo za požeški kraj, već i za zapadnu Srbiju i celu Srbiju, prvenstveno kao podsticaj poljoprivrednim proizvođačima koji mogu osigurati svoje proizvode u smislu predaje na preradu“, kaže Kotarac.

Požeška fabrika prehrambene industrije osnovana je pre više od sedam decenija i bila je zamajac razvoja tog kraja, a nekada je zapošljavala I do 800 radnika. Posle neuspele privatizacije i nekoliko godina stečaja Budimka je prešla u vlasništvo grupe ITN iz Kosjerića.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.