Otvorena obnovljena toplana u Kosjeriću

KOSJERIĆ – Nakon tri godine čekanja ove jeseni će konačno biti kompletno realizovana rekonstrukcija kotlarnice u toplani u opštini Kosjerić. Na taj način stiču se uslovi da se Osnovna i srednja škola, dve sportske hale, stambena zgrada, a za mesec dana i Dom zdravlja, priključe na sistem daljinskog grejanja čime se gase njihove individualne kotlarnice koje su koristile mazut i ugalj kao energent za proizvodnju toplotne energije.

– Ove godine investiciju je podržala Titan cementara Kosjerić sa 30 miliona dinara i ta sredstva su iskorišćena za nabavku preostalog dela opreme i za povezivanje kompletnog postrojenja čime je omogućeno da se nakon tri godine kompletno realizuje rekonstrukcija kotlarnice, rekao je za RINU Danilo Jović”, direktor JKP Gradska toplana Kosjerić.

Realizacijom ovog projekta umanjiće se gorući poroblem ove opštine na zapadu Srbije, a to je zagađenje vazduha sa kojim se stanovnici suočavaju godinama unazad.

– Opština Kosjerić kontinuirano radi na rešavanju tog problema. Hteo bih da se zahvalim fabrici cementa ’Titan’ koja je značajna sredstva uložila i u svoj pogon da smanji zagađenje životne sredine, a i ovom investicijom od 30 miliona dinara je pokazala kako vodi računa o zaštiti životne sredine”, rekao je prvi čovek opštine Kosjerić Žarko Đokić.

RINA

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.