Otvorena izložba slika sa ovogodišnje Kolonije Trnava

ČAJETINA-Izložba slika sa Likovne kolonije Trnava – Vladimir Mitrović 2022. otvorena je u Domu kulture u Čajetini. Na 30. koloniji stvaralo je 12 umetnika ,a njihovi radovi moći će da se pogledaju do kraja januara.

foto.zlatiborpress

Pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, Kulturni centar Čajetina se dugi niz godina stara da trnovačko likovno zborovanje ostane na dobrom putu, da obezbedi sve što je potrebno umetnicima kako bi slike ostale jednako dobrog kvaliteta,istakla je na otvaranju izložbe etnolog Bosa Rosić.

„Mitrovićeva je zamisao bila Kolonija, i njegov san. On je svoj san ispunio kada je otvorio galeriju i Koloniju, i kada je Kolonija počela da traje kao da je smatrao:Pa, što bih ja dalje živeo kad sam sve svoje snove ispunio. Bila je masa kolonija i kod nas na Zlatiboru, u Užicu, Kosjeriću , jedino je ova uspela da se održi. To je danas jedna velika zbirka slika koju treba pokazivati ne samo u Čajetini, već i na Zlatiboru i mnogim drugim mestima“, rekla je Rosićeva.

Gorica Stanić iz Kulturnog centra Čajetina naglasila je na otvbaranju izložbe da kvalitet nastalih dela zavisi i od atmosfere koja vlada među slikarima, a možda je i u tome tajna dugog trajanja ove kolonije.

„Ono što daje veliki značaj trajanju kolonije je i učešće mladih slikara koji unose neki novi pristup i duh, i koji sa svojim starijim kolegama umetnicima različitih škola i generacija, samoukim i akademskim slikarima, nastoje da održe život ove kolonije i sećanje na Vlada Mitrovića“, rekla je Stanićeva.

Izložba je u Kulturnom centru Čajetina otvorena do kraja januara.

Zlatiborpress,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.