Moguće proširenje lista za sufinansiranje energetske efikasnosti

UŽICE – Više od 120 porodičnih stambenih objekata i stanova u stambenim zgradama koje nemaju tehničke mogućnosti za priključenje na gradski toplovod biće sufinansirano u okviru konkursa za mere energetske efikasnosti, podaci su preliminarnih lista koje su objavljene na sajtu grada Užica. Na ovaj konkurs se prijavilo rekordnih 349 građana, a ukoliko odbornici izglasaju rebalans budžeta na sednici zakazanoj za 27. jun pozicija energetske efikasnosti biće uvećana za četiri miliona dinara, pa bi preliminarne liste mogle biti proširene.

Po ovom osnovu iz gradskog budžeta je prvobitno opredeljeno 9,7 miliona dinara.

Za sufinansiranje nabavke i ugradnje materijala za izolaciju spoljnih zidova na 20 porodičnih stambenih objekata opredeljeno je 2,4 miliona dinara, za nabavku i ugradnju stolarije na 19 porodičnih stambenih objekata 1,5 miliona dinara, isto koliko je predviđeno i za nabavku 17 kotlova ili etažnih peći na pelet za porodične stambene objekte.

Najviše novca, 3, 3 miliona dinara opredeljeno za nabavku 55 kotlova na gas za porodične stambene objekte, dok je za nabavku 16 kotlova na gas za stanove u stambenim zgradama u tekućoj godini planiran milion dinara.

Ukupno 23, 3 miliona dinara u prethodne tri godine izdvojeno je za mere energetske efikasnosti za oko 240 porodičnih kuća.

You may also like...