Od 26.decembra javna rasprava o nacrtu Plana razvoja grada

UŽICE-Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja grada Užica za period 2023 – 2030. godina, čija izrada ulazi u završnu fazu održaće se od 26.decembra do 27.januara . Koordinacioni tim je dao saglasnost i predložio Gradskom veću da donese zaključak o sprovođenju Javne rasprave.

foto.grad uzice

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević podsetila je da je ceo proces pokrenut u maju prošle godine uz učešće velikog broja pojedinaca, organizacija, udruženja, ustanova, javnih preduzeća.

“Plan razvoja grada Užica za period od 2023 do 2030. za naš grad ima poseban značaj. Kreiramo ga u trenutku velikih svetskig izazova, ali i u trenutku kada veliki investicioni projekti, podržani od Vlade Republike Srbije menjaju lice našeg grada. U septembru prošle godine smo potpisali ugovor sa Sekretarijatom za javne politike Republike Srbije o angažovanju konsultanta na izradi plana razvoja, koji je u velikoj meri učestvovao u izradi ovog dokumenta. Sada ulazimo u završnu fazu i nadamo se početkom naredne godine, ovaj strateški važan dokument, biće usvojen i u Skupštini grada,”rekla je gradonačelnica.

Koordinator tima za izradu Plana razvoja Branislav Mitrović istakao je da u njegovoj izradi učestvovalo više od 300 pojedinaca, ustanova, organizacija, privrednih subjekata i da je održano i više od 100 konsultativnih sastanaka.

Nakon Javne rasprave o nacrtu Plana razvoja izjasniće se Gradsko veće, koje će Plan razvoja uputiti Skupštini grada na usvajanje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.