Osvetljen tunel 21 na „evropskoj zelenoj stazi” (VIDEO)

UŽICE – Laknulo je šetačima i biciklistima na posećenom šetalištu u kanjonu Đetinje, duž bivše „ćirine” trase koja je pre četiri godine proglašena „evropskom zelenom stazom” – konačno je osvetljen opasni tunel broj 21, na šestom kilometru od Užica nadomak Staparske banje. Pa se sada ovim nizom tunela bez teškoća prolazi ka banji i novom arheološkom parku.

Opasnosti prolaska kroz nezgodni tunel broj 21 zbog mraka čekao je tu ljubitelje pešačenja i bicikliste, zbog krivina u mračnom tunelu dužine 245 metara nije se naziralo ko nailazi u susret.

Osvetljenje prema Staparskoj banji
Foro: ZooMUE

Slabo su pomagali svetlo na biciklu ili lampa mobilnog telefona, poneko je ovde padao i povređivao se. No i taj mrak sada je otišao u prošlost jer je s dovođenjem struje u novi arheološki park osvetljen i tunel 21 kroz koji se mora proći do parka. S tim što je, da poduhvat bude celovit, u nastavku bivše „ćirine” trase preostalo uređenje i osvetljenje još tri dotrajala tunela, između Stapara i jezera Vrutci, gde valja asfaltirati oko pet kilometara propalog puta. Ali ti radovi ne počinju, uprkos prošlogodišnjim obećanjima gradske vlasti da će biti obavljeni.

Autor: Politika, Branko Pejović

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.