Održana 12. sednica Opštinskog veća

ČAJETINA – Sednica Opštinskog veća opštine Čajetina održana je u ponedeljak 16. novembra, pa su članovi veća upoznati sa izvršenjem budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Prihodi i primanja sa prenetim sredstvima u ovom periodu ostvareni su u iznosu od 1.524.639.208 dinara, odnosno 72% u odnosu na planirane. Ukupni razhodi i izdaci iznose 1.107.680.135 dinara, odnosno 53% u odnosu na planirane.

Na ovoj sednici donet je zaključak da se raspiše konkurs za dodelu stipendija koji će trajati od 17. novembra do 25. novembra. Doneta je odluka o priznavanju prava na roditeljski dodatak, priznavanju troškova vantelesne oplodnje, kao i odluka o ostvarivanju prava na povlašćenu vožnju u javnom prevozu za sledeću godinu.

U centru Zlatibora u pešačkoj zoni, od teniskih terena do pijace, zabranjen je saobraćaj. Opštinsko veće utvrdilo je predlog odluke o zaštiti opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva.

Doneta je i odluka da se pristupi izradi Plana razvoja opštine Čajetina za period od 2021-2031. godine, zatim Prostornog plana opštine, kao i Plana detaljne regulacije za potez Borova Glava.

Izvor: zlatiborpress.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.