Odmor u Srbiji (VIDEO)

PRIJEPOLJE, BAJINA BAŠTA – Korona virus zatvorio je hotele, a turistička sezona i dalje je neizvesna. Većina hotela na Zlatiboru počeće da radi u periodu od 25. maja do 1. juna, iako je pred turističkim radnicima još uvek mnogo nepoznanica kako će sve funkcionisati. U skladu sa preporukama epidemiologa mnogi će godišnji odmor provesti u Srbiji.

Mnogo je destinacija u Srbiji koje su nepravedno zapostavljene ili se turisti na njima kratko zadržavaju. I Prijepolje je jedna od tački na tranzitu prema moru, Makedoniji ili Turskoj,  kroz koju turisti samo prolaze, iako ovaj kraj ima mnogo toga da ponudi. Turistički radnici akcenat su stavili na sve popularniji seoski turizam.

Zlatibor gosti
Zlatibor omiljena destinacija

„Mi imamo više od 200 kategorisanih ležaja u seoskom području od Jabuke, Kamene gore preko Sopotnice do Miloševog dola. Oni imaju dobre uslove i veoma su povoljni“, rekao je za portal ZOOMUE Nebojša Svičević, direktor TO Prijepolje.

Jedan broj vaučera, koje daje Ministarstvo turizma, biće iskorišćen upravo u selima oko Prijepolja. U TO veruju da svi gosti koji ovde dođu, pod okriljem Belog anđela, na jednom mestu mogu da nauče mnogo o istoriji na ovim prostorima.

„Od Nemanjića manastir Mileševa i manastiri iz tog doba, Osmanlijsko carstvo i džamije iz tog perioda i imamo katoličku crkvu koja je iz doba Austrougarske. Kuriozitet je da je u Prijepolju sa desne strane Lima vladala Osmanska imperija, a sa leve Austrougarska“, dodaje Svičević.


„Ono što je nezaobilazno to je Nacionalni park Tara i prelepa priroda. Tu su čuveni vidikovci, kućica na Drini koja je simbol Bajine Bašte. Sama reka Drina, dva jezera – Perućačko i Zaovinsko na Tari, istorijski spomenici, manastir Rača iz 13. veka, zadužbina kralja Dragutina, koji obavezno treba posetiti, a tu su i stećci koji su na UNESKO-voj listi i  posebno su zanimljivi strancima“, naglasio je Siniša Spasojević iz TO Tara Drina.

Za one koji vole planine, mir i tišinu, kvalitetan odmor zagarantovan je na Zlataru, u borovoj šumi i na čistom vazduhu. Oni koji biraju Zlatibor znaju već da je na ovoj planini odmor uvek dobar bez obzira na godišnje doba. Turistički radnici na ovoj planini ove godine najviše očekuju od projekta decenije,  Gold gondole koja povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornika i trebalo bi da počne da radi u avgustu.

Inače ove godine podeljeno je 160.000 vaučera koji mogu biti iskorišćeni u 1500 hotela i ugostiteljskih objekata, a među njima su i oni u zapadnoj Srbiji.

You may also like...