Martinović:U Srbiji najmanja nezaposlenost od 2000.godine (video)

UŽICE-Direktor NSZ Zoran Martinović izjavio je da je trenutno u Srbiji ,prema evidenciji službe, 645000 lica nezaposleno,što je najmanji broj od 2000.godine.

Martinović je rekao da se u celoj zemlji beleže pozitivna kretanja na tržištu rada i da je povećan broj zapošljavanja lica sa evidencije NSZ.

On je danas na svečanoj dodeli ugovora korisnicima subvencija za samozapošljavanje,programa stručne prakse i javnih radova u Užicu  istakao da je i u ovom gradu smanjen broj nezaposlenih za 10 odsto zahvaljujući aktivnim merama politike zapošljavanja.

NSZ i grad Užice izdvojili su za ove mere i programe 20 miliona dinara,a NSZ i opština Sevojno 2 miliona dinara za uposlenje ukupno 132 lica, rekao je Martinović i podsetio da NSZ ima potpisane sporazume sa preko 130 lokalnih samouprava u Srbiji o zajedničkim ulaganjima.

„Lokalne samouprave prepoznaju politiku zapošljavanja kao prioritet i  u svojim budžetima  opredelili su preko 600 miliona dinara,a NSZ 500 miliona dinara.NSZ  će ove godine u filijalu Užice uložiti još 100 miliona dinara i tako u  programe obuke,obrazovanja ili zapošljavanja uključiti još 1000 lica“,rekao je Martinović.

Martinović je istakao i da će programima javnih radova ove godine u Srbiji biti obuhvaćeno oko 8 000 lica.

You may also like...