Ivanjica dobija video nadzor

IVANJICA-Počinju radovi na postavljanju video kamera kojima će u Ivanjici biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća. Vrednost radova je 5,5 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave. Profesionalni video nadzor koji će Ivanjica dobiti omogući će veću bezbednost saobraćaja, gađana i imovine.

Za neki dan počeće radovi na infrastrukturnom delu projekta, tačnije kopanju kanala i polaganju optike od kamernih lokacija do policijske stanice u Ivanjici.-kaže za InfoLIGU zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

IL-Momcilo-Mitrovic Počinju radovi na postavljanju video kamera u Ivanjici„U ovom trenutku će biti montirano 19 kamera a za sledeću godinu planirano je još 15 što je optimalan broj da se pokrije čitav grad i sve prilazne saobraćajnice. Reč je o digitalnim kamerama visoke rezolucije i na većini će biti obezbedjeno čitanje kartica. Predviđen rok za radove na infrastrukturnom delu je dvadeset dana, verovatno će biti produžen zbog vremenskih prilika i činjenice da ima preko 400 metara kanala a kabl se ne može provlačiti dok čitava trasa ne bude dovršena“,kaže Mitrović ističući da veliku zahvalnost duguju i policijskoj upravi iz Čačka koja je pružila maksimalnu pomoć pri realizaciji ovog projekta.

„Moram istaći da smo uštedeli dobar deo sredstava zahvaljujući odličnoj saradnji naše Policijske stanice sa PU Čačka jer su nam njihova struča lica uradila kompletan projekat video nadzora bez nadoknad,“priča Mitrović.

On dodaje da će pre puštanja kamera u rad građani putem medija biti informisani o njihovim tačnim lokacijam čime će biti ispoštovane sve zakonske procedure.

Infoliga

You may also like...