Bujične vode izazvale najviše problema tokom nevremena (VIDEO)

UŽICE – Jučerašnje nevreme izazvalo je probleme u užičkom kraju. Iako su bili prisutni svi elementi olujnog nevremena, najviše nedaća u gradu i okolnim selima izazvale su bujice.

Nevreme u Užicu trajalo je oko pet časova. Najveći problem bio je nedostatak prostora za oticanje vode koja se akumulirala, tako da su vatrogasci evakuisali jednu porodicu čiji automobil je zarobila bujica.

Nevreme u Užicu
Foto: ZooMUE

„U Jelovoj gori je palo oko 40 milimetara kiše za dva sata, a ogromna količina grada je pala u područjima Ljubanja i Zbojištice. Bujica je nosila vozila, delovi saobraćajnica su oštećeni, a bilo je i otežano kretanje ulicama, jer je količina vode prevazišla kapacitete kišne kanalizacije „, kaže Zoran Militarov, načelnik Gradske uprave za komunalne poslove.

Milovanu i Bobanu Paunoviću iz Sevojna bujica je uništila plastenike. Prema njihovim rečima, skoro ništa od povrća neće moći da se iskoristi, jer je zatrpano muljem ili uništeno gradom.

„To je ljudski faktor. Svi mi smo krivi za ovo, jer bacamo smeće u potoke. Imam 77 godina i ne pamtim ovako nešto“, kaže Milovan Paunović.

Posledice nevremena u Sevojnu
Foto: ZooMUE

„Grad je probio najlone na plasteniku, oko dva sata je padalo. A bujica je izazvala odron i zatvorila mi prilaz štali. Salata koja je planirana za sečenje sada je uništena, oko 5.000 sadnica“, dodaje Boban Paunović.

Izlivanje potoka u Lunovom selu dovelo je do uništenja potpornog zida pored vrta u domaćinstvu Petra Antonijevića. On ističe da je voda prodrla i u malinjak površine 40 ari.

„Voda se akumulirala u pojasu iznad, praktično se napravilo jezero i bujica je krenula niz dvorište i prevrnula potporni zid. Inače, zid je armiran i visine dva metra“, kaže Antonijević.

Ekipe Gradskog štaba za vanredne situacije bile su na terenu tokom večeri, a ističu da su i dalje u pripravnosti, jer se očekuju nove padavine tokom dana.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.