Od danas rade ugostiteljski objekti i u zatvorenom prostoru

SRBIJA-Krizni štab doneo je odluku da ugostiteljski objekati od danas, 7 .maja, mogu da rade i u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ugostiteljski objekti će raditi do 22 časa, a što se tiče okupljanja i dalje će biti dozvoljeno okupljanje do pet ljudi na jednom mestu, uz poštovanja razdaljine, nošenje maski i neophodnu dezinfekciju.

Ugostiteljski objekti mogu da rade i u zatvorenom prostoru pod uslovom da poštuju sve epidemiološke mere – da maksimalna popunjenost prostora bude do 50 odsto, da razdaljina između gostiju bude od metar i po do dva i da ne bude muzike, ni žive, ni sa razglasa.

„Jer kad je muzika sa razglasa, ona je obično glasna i ljudi su primorani da viču da bi se čuli, a onda su to sve faktori koji potpomažu širenju virusa. Sa virusom nismo završili, još dugo će nas čekati borba“, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović i najavio nove odluke Kriznog štaba za sledeću sedmicu.

foto.zoomue

Istakao je da će se sprovoditi stroga kontrola poštovanja epidemioloških mera i da se Krizni štab zalaže za rigoroznu primenu mera kažnjavanja.

Komentarišući meru vlade da će svi građani stariji od 16 godina, koji će do 31. maja dobiti bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, moći da se prijave za pomoć od 3.000 dinara, Tiodorović kaže da „benefiti vakcinisanih moraju biti u skladu sa pravnim normama, sa Ustavom i zakonom“.

„Radimo na tome da i oni koji se nisu mogli vakcinisati zbog zdravstvenog stanja mogu koristiti određene benefite, uz negativan PCR ili negativan antigenski test“, kazao je Tiodorović.

Dodao je da će i svi građani Srbije koji žive u inostranstvu i tamo su redovno vakcinisani, moći da uđu u Srbiju bez ikakvih ograničenja, „neće morati da idu u karantin“.

Što se tiče noćnih klubova, kazao je da će se sa odlukom o njihovom otvaranju sačekati još malo, „i onda kad smo sigurni da imamo ispod 100 novozaraženih na dnevnom nivou možemo pustiti da sve normalno funkcioniše“.

Izvor: rs.n1info.com,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.