Od danas bezednost na putu kontroliše 25 kamera i jedan radar

UŽICE – Od danas počinju sa radom instalirane kamere, radar na Zlatiborkom putu i monitoring centar za bezbednost saobraćaja. Grad Užice nabavio je 25 kamera i 1 radar kao i sve neophodne prateće opreme za monitoring centar koji se nalazi u Policijskoj upravi Užice.

Radar koji kontroliše brzinu kretanja postavljen je na izlazu iz Užica, na magistralnom putu Užice-Bela Zemlja, gde je maksimalna dozvoljena brzina kretanja 50 kilometara na čas, a radar kontroliše brzinu u oba pravca.

Sistem veći deo svojih operacija obavlja automatski, bez prisustva policijskog službenika u samom monitoring centru. Neke od funkcija su: automatsko prepoznavanje prekršaja u vidu prepoznavanja registarskih tablica, prolazak kroz crveno, pa ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sve zakonske mere, kako bi povećali nivo bezbednosti.

Skoro svi veći gradovi u Republici Srbiji, ili već koriste kamere u svrhu bezbednosti saobraćaja ili su u završnoj fazi, što podrazumeva prvenstveno bezbednost pešaka na pešačkim prelazima, bezbednost dece u okolini škola, a naravno i bezbednost vozača svih vrsta vozila.

Izvor: Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.