Obnavlja se izletište Osovnik iznad Priboja

PRIBOJ – Turistička ponuda Priboja od ovog leta biće bogatija za uređeno izletište nadomak starog dela grada. Na brdu Osovnik, na koti Tepa ili tzv. talijanske barake obnoviće se nekadašnje omiljeno izletište Pribojaca i oplementiti neophodnim mobilijarom za odmor,razonodu ali i rekreativne sportske aktivnosti.

“Biće kultivisan kompletan prostor izletišta, postavljeno šest tzv. ”pečurki”, dečji mobilijar, sportski teren za mali fudbal i ostale sportove, platforma za vidikovac odakle se vide oba dela Priboja. Ideja je i da gosti hotela “Terme 36.6” prošetaju ovim stazom do izletišta na Osovniku, dužine oko dva kilometra, gde mogu da se odmore i druže i opet nastave svoju šetnju i uživanje u predivnim krajolicima prirode”, kaže Miralem Gogalić, pomonik predsednika opštine.

Izletište na Osovniku, na nadmorskoj visini od 635 metara nekada je bilo atraktivna lokacija za okupljanja, odmor i druženje Pribojaca, sportske aktivnosti mladih i brojne turnire, organizovane izlete, poput nekadšnjih Prvomajskih uranaka.

Ako sve bude po planu, izletiše na Osovniku trebalo bi da bude uređeno do jeseni, a sredstva od 20 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo turizma i omladine. Ugovor sa ministrom Huseinom Memićem, 25.aprila, potpisao je predsednik opštine Lazar Rvović, samo nedelju dana nakon njegove posete Priboju, kada je dogovarana realizacija i drugih projekata turističke infrastrukture u našem gradu.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.