Obeležen Međunarodni dan multiple skleroze (video)

UŽICE-Povodom Međunarodnog dana obolelih od multipla skleroze Udruženje multiple skleroze Zlatiborskog okruga  bilo je danas domaćin centralne manifestacije Saveza multiple skleroze Srbije .U Srbiji je od ove neizlečive bolesti obolelo oko 7000 ljudi,a u Zlatiborskom okrugu oko 500. 

 

Udruženje multiple skleroze Zlatiborskog okruga okuplja 127 članova i njihov osnovni cilj je poboljšanje kvaliteta života obolelih.

“ Svakim danom sa bolešću dolaze novi problemi, ali i potrebe da se oni rešavaju, zašta je potrebna podrška i razumevanje. Ipak, ključ svega je struka, bez obzira što uzrok bolesti još nije poznat pa onda ni preventivno ne možemo mnogo da delujemo, ali zato možemo da živimo kvalitetno s njom i da se borimo protiv progresije bolesti, da se borimo za lekove novije generacije i na taj način smanjimo invalidnost“, ističe sekretar udruženja  Draga Petković .

Obeležavanju Međunarodnog dana multipla skleroze u  Gradskom kulturnom centru u Užicu prisustvovalo je 15 udruženja iz cele Srbije.  Izveden je kulturno umetnički program i priređena  izložba radova članova udruženja iz cele Srbije.

You may also like...