Novovaroški osnovci u rekonstruisanoj školi

NOVA VAROŠ-Nakon pune dve i po godine, kompletno rekonstruisana Osnovna škola “Živko Ljujić“ koja je od 1.septembra, ponovo otvorila vrata za učenike od petog do osmog razreda. Radovi na sanaciji „nove“ školske zgrade koštali su oko 500 miliona dinara, a finansirani su iz republičkog budžeta. Prema preporukama Ministarstva prosvete i smernicama Kriznog štaba za borbu protiv širenja COVID – 19, svih 576 đaka ove škole, kao i pet seoskih osmoljetki, nastavu pohađa po neposrednom modelu odnosno u školskim klupama, a časovi će trajati 45 minuta.

Osnovna Škola Živko Ljujić Nova Varoš
Foto: A.Rovčanin

-Ovaj model primenjivaće se prve sedmice od početka školske godine, a kako će se nastava odvijati kasnije zavisiće od epidemiološke situacije u opštini koji prati Tim za koordinisanje primene preventivnih mera u radu škole, formiranog od strane republičkog Kriznog štaba. Shodno tome, primenjivaće se jedan od tri modela nastave – neposrednim dolaskom u školu, kombinovanjem ili onlajn – kaže za „Varoške novine“ Risto Popović, direktor jedine gradske osnovne škole. On najavljuje da će đaci i njihovi roditelji svakog petka do 12 sati dobijati obaveštenja po kom modelu će se nastava odvijati naredne sedmice.

Osnovna skola Živko Ljujić
Foto: A. Rovčanin

Za razliku od osnovaca, novovaroški srednjoškolci su prema smernicama resornog Ministarstva, školsku 2021/2022. započeti nastavom po kombinovanom modelu, sa odeljenjima podeljenim u dve grupe. Srednja škola u Novoj Varoši je, inače, na spisku od ukupno 15 opština u Srbiji u kojima će srednjoškolci na nastavu u školu ići svaki drugi dan, za razliku od svih ostalih lokalnih samouprava na teritoriji Republike u kojima je, prema procenama nadležnih, stabilnija epidemiološka situacija i veći broj vaksinisanih.

Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.