Novi prostori za predškolce (UŽICE)

UŽICE – Od 1. septembra predškolci sa teritorije Užica će na raspologanju imati nove prostorije u OŠ Stari grad, Medicinskoj školi i MZ Karan. Za proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Užice Grad je izdvojio 2 200 000 dinara, a u planu je izgradnja vrtića u Karanu i Kremnima.

Ove godine bilo je 120 više zahteva za predškoslku ustanovu nego prošle, a 300 dece je ostalo van liste ili na čekanju, pa će u OŠ Stari Grad, Medicnskoj školi i Mesnoj zajednici Karan biti rekonstruisani prostori za prijem predškolaca.

„Deca su več primljena za proširene kapacitete i mi smo u razgovaru sa osnivačem dogovorili da će kapaciteti biti prošireni na osnovu čega smo primili decu u ove prostore. Deca iz Karana koja konkurišu za naše objekte nema mnogo, oko desetoro, tako isto i za Kremna. Imamo podatke da u Karanu ima 70 dece predškolskog, a postoji mogućnost otvaranja jedne grupe i u Kremnima“, rekla je direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović dodajući da će u Karanu biti prostora za 2 grupe odnosno 50 dece.

OŠ Stari grad obezebedila je prostor za proširenje Predškolske ustanove u koji će biti adapriran i u žensku svlačionicu.

„Na taj način ćemo zaokružiti priču mokrih čvorova i to je jako dobro za naše učenike, zaposlene i roditelje jer će deca biti u mnogo komfornijim uslovima. Deca će u ovom prostoru upoznati školu i mnogo će im biti jednostavnije sledeće godine kada budu upisvali prvi razred“, kaže direktorka OŠ Stari grad Stanimirka Smiljanič Raonić dodajući da će u predškolskoj grupi biti 32 učenika.

Grad Užice je izdvojio 2 200 000 dinara za rekonstrukciju i adaptacju prostora za decu iz vrtića, a planirano je da radovi budu gotovi do 1. septembra.

„Rekonstrukcija podrazumeva prilagošavanje prostora deci tog uzrasta, a biće urađeno krečenje, izrada podova i mokrih čvorova. Grad je izdvojio i sredstva za vrtiće u Karanu i Kremnima za koji je projekat pri kraju, a za vrtić u Karanu projekat je u izradi koji podrazumeva rekonstrukciju prostora u Mesnoj zajednici gde će biti dve sobe za decu. To neće moći da se uradi do 1. septembra, ali u narednom periodu sva deca iz Lužničke doline moći će da idu u taj vrtić“, rekla je pomoćnica gradonačelnice Užica Mirjana Radivojčević.

Radivojević napominje da su ovo samo prelazna rešenja dok se ne izgradi novi vrtić koji je planiran kod Medicinske škole u koji će moći da stane 190 dece.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.