Novi Priboj dobija nov izgled

PRIBOJ – Na Konkurs za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja centra novog dela Priboja, sa idejnim rešenjem gradskog trga, koji su lokalna samouprava i Inženjerska komora Srbije zajednički raspisali stigla su 22 predloga. Šestočlana stručna komisija, kojom će predsedavati doktor Dragana Vasiljević Tomić, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, doneće u petak odluku koji je predlog najbolji. Pobedničko rešenje biće nagrađeno sa 480 hiljada dinara.

Cilj konkursa je bio da se izabere kvalitetno urbanističko–arhitektonsko rešenje centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju, koje će funkcionalno i ambijentalno unaprediti postojeći prostor u prepoznatljiv deo naselja, kroz preoblikovanje i uređenje javnih površina, čime će se povećati atraktivnost centra grada za različite grupe korisnika.

Konkurs
Foto: Opština Priboj

Polazna osnova za raspisivanje konkursa je definisanje urbanističkog rešenja u cilju urbane obnove prostora užeg centra, kojim se unapređuje ambijentalna vrednost kroz rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata ili zamena postojećeg graditeljskog fonda novim objektima, sa akcentom na formiranje javnih površina, poštujući principe održivog urbanog razvoja.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.