Prilika za popravni

UŽICE – Košarlaši Slobode posle nestvarnog poraza protiv Novog Pazara pred svojim gledaocima, gostuju Beovuku.

Hadžifejzović je košem u poslednjoj sekundi šokirao sve u hali Veliki park kada je na asistenciju Nešovića pogodio za pobedu Novog Pazara 78:77. Sloboda se dugo mučila i tražila način kako da stigne i prestigne Novopazarce a kada je to učinila, nije uspela da stečnu prednost sačuva. U 32.minutu je bilo +8 za Novi Pazar a na 2.40 do kraja Sloboda je vodila 75:70. Nešović je vratio trojku za 75:73 da bi katastrofalnim rešenjima u završnici Sloboda doživela poraz. Izuzetno teško su sve to podneli i navijači i igrači a na treneru Vladimiru Lučiću je bilo da ekipu vrati u normalu posle svega. Tokom ove sedmice radilo se na samopouzdanju i pripremi za Beovuk.

“Spremamo se za utakmicu koja neće biti nimalo laka, iako Beovuk isto kao i mi ima skor 1:4. Međutim to je ekipa koju je uvek krasila borbenost, imaju iskusnu petoroku po meni jednu od boljih u KLS, ali očigledno da i kod njih postoji neki problem, da li sa fizičkom spremom ili rosterom. Pokušaćemo da se suprtstavimo njihovim najjačim oružjem, da ih pretrčimo i da budemo agresivni, i da se u Užice vratimo sa brejkom” kaže Valdimir Lučić. Kazarnovski je napustio Slobodu posle sporazumnog raskida ugovora pa se tako otvorilo slobodno mesto u rosteru. Čelni ljudi kluba rade na tome da se ekipa pojača na poziciji jedan i pet ali za sada nema ništa novo. Traže se igrači koji će moći da naprave razliku a ne da se dovodi samo dovođenja radi. Atmosfera u ekipi je dobra bez obzira na trenutne rezultate. Lučić se osvrnuo i na kvalitet KLS.

“Ja imam utisak da je liga ove godine kvalitetnija nego prošle sezone. Tu prevashodno mislim na ekipe koje su ušle, Novi Pazar i mi, mislim da imamo dobre rostere. Mi smo imali malo teži raspored, malo nismo imali sreće, jer da smo je imali naš skor prema prikazanom bio bi 3:2. Izgubili smo dve utakmice na jednu loptu i sada smo tu gde smo sa skorom 1:4. Bez obzira na sve idemo dalje, tražimo pojačanja na pozicijama 1 i 5 i trudimo se da ove nesrećne poraze što pre zaboravimo.

Za ovu utakmicu Lučič neće moći da računa na Otaševića, Trajković se polako vraća i možda pomogne 15 minuta, u zavisnosti od situacije. Utakmica protiv Beovuka igra se u nedelju u 18.30 u Šumicama.

You may also like...