Novi krov za pribojski Dom kulture

PRIBOJ – Opština Priboj je, za projekat „Život na granici bez kulturnih granica“, dobila četiri miliona dinara za zamenu krova na zgradi Doma kulture.

Sredstva su odobrena na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije „Gradovi u fokusu 2020.“

Osim nove fasade i zamene kompletne stolarije, po projektu Unapređenja energetske efikasnosti, koji je odobrilo Ministarstvo rudarstva i energetike u vrednosti od oko 15 miliona dinara, uskoro će na zgradi ove kulturne ustanove biti zamenjen i krovni pokrivač, koji nije menjan 60 godina, odnosno od kada je izgrađena.

Na konkursu su podržana 22 projekta iz isto toliko gradova i opština, sa ukupno 83,4 miliona dinara, a Priboj je jedina lokalna samouprava iz Zlatiborskog okruga.

Zbog geometrijske specifičnosti krova, umesto dosadašnjih lesonit ploča, novi krovni pokrivač na zgradi Doma kulture biće od PVC membrane odnosno od nepromočive folije, kao što je to urađeno i na krovu zgrade OŠ „Branko Radičević“.

Na konkursu „Gradovi u fokusu“ Priboj je učestvovao sa sedam projekata, a zbog smanjenih sredstva, zbog pandemije korona virusa, očekuje se da bude odobren i projekat modernizacije Gradske biblioteke u vrednosti od 1,1 milion dinara.

PP Media/GZS

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.