Novi vidikovac na Hodžinoj steni

NOVA VAROŠ – Turistička organizacija “Zlatar” uredila je vidikovac na Hodžinoj steni iznad naselja Voćnjak, sa kojeg se pruža pogled na celu Novu Varoš, Zlatar i deo limske doline.

Radove na uređenju jednog od najlepših vidikovaca na ovom području Ministarstvo turizma pomoglo je sa dva miliona dinara, dok je preostalih milion dinara obezbeđeno iz opštinske kase.

„Ovo je još jedan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi novovaroškog kraja. Vidikovci su, inače, popularni među domaćim stanovništvom, a odličan su „mamac“ za turiste, koji poslednjih godina preferiraju aktivan odmor i adrenalinske sadržaje“, rekao je za „Varoške novine“ Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije “Zlatar”.

Kako bi izašla u susret gostima i uvećala turistički promet odnosno broj turista i noćenja, lokalna Turistička organizacija kandidovala je na ovogodišnjem konkursu Ministarstva turizma još nekoliko projekata ukupne vrednosti oko 35.000.000 dinara.

„Za desetak dana očekujemo rezultate konkursa. Podneli smo dokumentaciju za projekte kompletnog uređenja pešačke staze Šopot, osvetljenja već izgrađene pešačko-biciklističke staze Batrovac u Drmanovićima, nekoliko trim staza u turističkoj zoni Zlatara, kao i izgradnje klizalista na gradskom Trgu“, objasnio je Pucarević .

Izvor i foto: Varoške novine

You may also like...