Nije bilo propusta u lečenju trudnice

UŽICE – Stručna komisija, koju je na predlog direktora Opšte bolnice formirao Zdravstveni centar Užice, utvrdila je da nije bilo propusta u lečenju 25-godišnje trudnice Irene Puzović, koja je preminula u užičkoj bolnici, u petak, 3. marta.

Direktor Opšte bolnice Užice dr Dragan Damjanović, rekao je da se u izveštaju komisije navodi da su „svi dijagnostički i terapijski postupci sprovedeni  u interesu pacijentkinje, a u skladu sa medicinskim postulatima“. Damjanović je rekao da se čekaju rezultati obdukcije, kao i da nije bilo organizacijskih propusta, prilikom lečenja pacijentkinje.

Prema nezvaničnim informacijama iz Višeg javnog tužilaštva u Užicu, porodica preminule trudnice za sada nije podnela prijavu protiv užičke bolnice i zdravstvenog osoblja koje je učestvovalo u njenom zbrinjavanju i lečenju.

Podsećamo, trudnica je u četvrtak, 2. marta primljena na Odeljenje ginekologije užičke bolnice u veoma teškom stanju. Utvrđeno je da plod nije davao znake života, nakon čega je urađen indukovani pobačaj. Njeno stanje se pogoršalo nakon ponoći, kada je došlo do obilnog krvarenja. I pored napora lekara, ona je preminula.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.