Nastavljena rekonstrukcija mosta na Skrapežu u Kosjeriću (VIDEO)

KOSJERIĆ – Radovi na izgradnji mosta preko Skrapeža u Kosjeriću koji su počeli pre uvođenja vanrednog stanja nastavljeni su nakon prošlonedeljnog poziva građevincima da se vrate na svoja radna mesta.

„Sa uvođenjem vanrednog stanja radovi su bili obustavljeni, jer Telekom nije mogao da izmesti kablove. Međutim, tokom situcije su našli mogućnost da ih izmeste uz sve mere zaštite. Biće srušen most i izgrađen novi i biće uređeno 300 metara korita Skrapeža, a nivo vode će biti spušten još metar ispod mosta, čime ćemo biti zaštićeni od poplava s kojima smo imali problema ranije“, kaže predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

Most na Skrapežu

Sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja, radovi iznose 66 miliona dinara, izvođač je „Ratko Mitrović“ iz Čačka, a rok za izvođenje radova je 180 dana.

Nakon ukidanja vanrednog stanja počeće i izgradnja nove Zelene pijace za koju je devet miliona dinara izdvojilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a četiri opština, kao i fasada na zgradi opštine za koje je sredstva obezbedilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.