Nastavak procedure za vantelesnu oplodnju

SRBIJA – Komisije i procedure vantelesne oplodnje nastavljaju sa radom, pa je tako parove u borbi za potomstvo obradovalo novo Uputstvo RFZO-a.

Sve žene koje su napunile 43 godine u toku trajanja obustave (ili 30 dana nakon obustave rada) mogu se javiti na komisiju za postupke i imaće prioritet kod zakazivanja. Važnost analiza produžena je na još tri meseca za sve one koji imaju zakazanu komisiju u nerednih mesec dana od započinjanja rada Komisija.

„Epidemiološka slika nam ide na ruku i drago nam je da će svi moći da nastave svoju borbu, a posebno nas raduje što su Republička stručna komisija i RFZO ponovo izašli u susret onima koji su na neki način oštećeni, u ovom slučaju žene koje su blizu starosne granice ili su prešle starosnu granicu i nisu uspele. Poručujemo svima, javite se komisijama i zakažite termin. Administracija je smanjena i sada imamo samo jednu komisiju i neograničen broj finansiranih pokušaja vantelesne oplodnje o trošku RFZO-a“, rekla je predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo Sandra Jovanović.

Svi oni kojima je komisija odložena zbog obustave rada dobiće novi termin koji je zdravstvena ustanova dužna da zakaže, s tim što prioritet imaju žene koje su u toku trajanja obustave napunile 43 godine.

Nacionalni broj informacije o vantelesnoj oplodnji je 0800 333030.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.