Dejan Mrkić novi predsednik SO Požega

POŽEGA – Novi predsednik SO Požega je diplomirani ekonomista Dejan Mrkić, sa liste SNS. Za njega je na konstitutivnoj sednici glasalo 39 od prisutnih 46 odbornika.

Današnje zasedanje održano je u sali bioskopa i počelo je minutom ćutanja za sve preminule od Kovid 19. U svom obraćanju, novi predsednik Skupštine zahvalio se odbornicima na ukazanom poverenju i istakao da će u narednom period raditi po zakonima Vlade Repubilike Srbije i propisima SO, maksimalno unoseći duh tolerancije u rad požeškog parlamenta

Na današnjoj konstitutivnoj sednici za zamenika predsednika Skupštine izabrana je diplomirani ekonomista Olgica Krsmanović, takođe iz odborničke grupe SNS-a. Pored potvrđivanja mandata odbornika na ovom zasedanju izabran je i sekretar Skupštine. Tu dužnost obavljaće, kao i u prethodnom sazivu, diplomirani pravnik Borivoje Neoričić.

Prema konačnim rezultatima junskih lokalnih izbora u naredne četiri godine skupštinski saziv činiće predstavnici 5 izbornih lista: 32 odbornika sa liste SNS-a , 10 predstavnika koalicije SPS-JS, 4 odbornika Zdrave Srbije i po tri predstavnika Pokret snaga Srbije i GG “Požega pobeđuje”.

izvor: Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.