Najstariji skijaš na Torniku (VIDEO)

TORNIK – Da se snegu ne raduju samo mališani dokazuje 85-godišnji skijaš Sreten Dimitrijević iz Užica koji je sa prvim snegom na stazi i dok se skijalište ne zatvori on uživa na snegu.

Sreten Dimitrijević iz Užica počeo je da skija sa svojih 15 godina, na skijama koje su on i njegovi prijatelji sami pravili od drveta. Skijao je na improvizovanim stazama u okolini Užica, padao nekoliko puta, ali nikada nije odustao. Jedino što ga je sprečilo da nastavi uživanje na skijama je vojni rok koji je morao da odsluži.

„Kad sam posle vojske došao kući, sačekali su me drugari koji su za te dve godine napredovali i išli na Jahorinu i Kopaonik, pa su i mene upoznali sa lepotama ovih planina“, kaže Dimitrijević.

Kako kaže Dimitrijević, ni jedno otvaranje ski centra Tornik nije propustio i svakog dana prvi je na stazi, a posebna mu je čast što je od ski centra Tornik pre tri godine dobio besplatan ski pas kao najstariji i najredovniji skijaš jer je za njega ovaj sport nešto posebno i u njemu neizmerno uživa.

„Skijanje je ljubav, druženje i lepota. Druženje sa ljudima i druženje sa prirodom. U prirodi je lepo, tu se jačaju psihofizičke sposobnosti svih nas koji smo na planini, a pogotovu skijaša koji se izlažu velikim naporima“, ističe on.

Sreten neretko na skijanje dolazi sa svojim prijateljima koji i dalje uče od njega.

„On je izvanredan skijaš, mi dosta učimo od njega iako imamo i mi dosta godina. On nam je cilj koji želimo da dostignemo“, rekao je Slobodan Penezić, Sretenov prijatelj.

„Mi njega ne možemo da stignemo na stazi, bez obzira što smo mi 30 godina mlađi“, kaže Tomislav Tucović, Sretenov prijatelj.

Iako ima 85 godina Sreten još ne planira da ode u skijašku penziju.

„Rekao sam im da za svoj 90. rođendan želim da budu brži od mene, a ja ću se spremati dobro“, kazao je Sreten.

Kako kaže, u ovim godinama izuzetno se boji padova jer bi mogli da znače kraj skijanja za njega, pa zato u ovim godinama oprezno skija jer skijanje je za njega život.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.