Na Zlatiboru oko 30 000 turista, većina kapaciteta popunjeni (VIDEO)

ZLATIBOR – Na Zlatiboru trenutno boravi oko 30 000 turista koji su većinom smešteni u hotelima, ali i seoskim domaćinstvima. Kako bi iskoristili sve slobodne dane tokom praznika rezervacije turista traju najčešće do ponedeljka.

Spojeni prvomajski i Vaskršnji praznici praznici su idealna prilika za turiste da na Zlatiboru provedu mini odmor i uzmu svežeg planinskog vazduha.

„Sad sam ovde prvi put na odmoru uglavnom na šetnji i svežem vazduhu“,

„Zlatibor poseduje dosta raznih stvari: prirodu, hotele, prkove…“, kažu turisti.

Na Zlatiboru trenutno boravi oko 30 000 turista i većina kapaciteta je popunjena. Najveći broj turista došao je u petak sa rezervacijama do ponedeljka.

„Interesovanje je veliko i za smeštajne kapacitete u centru Zlatibora, ali i na celokupnoj teritoriji opštine Čajetina tako da se popunjavaju i hotelski i privatni kapaciteti, ali i seoska turistička domaćinstva koja su tražena sada u vreme epidemije korona virusa“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Iako nema koncerata koji su bili tradciija u ovo doba godine posetioci su se sada više fokusirali na posete atraktivnim lokalitetima i kulturnim znamentostima, naravno uz poštovanja protivepidemijskih mera.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.