Na startu derbi (VIDEO)

IVANJICA – Žreb je hteo da se već u prvom kolu Superlige sastanu komšije Javor Matis i Borac.

Javor Matis je skromno, bez puno pompe i glamura ušao u pripreme za novo prvenstvo. Nije bilo velikih transfera ni dolaznih ni odlaznih, ali ko prati ivanjičkog superligaša zna da je to deo politike kluba. Srđan Vasiljević, koji je ekipu preuzeo u poslednjem kolu preliminarnog dela i uveo je u plej of, kaže da su uslovi za pripreme bili izvanredni i da je zadovoljan urađenim. Po rečima  Vasiljevića svi u klubu željno iščekuju početak prvenstva. Nema prejakih obećanja sa napomenom da se prvo mora imati poštovanja prema samom sebi a nakon toga i  prema protivniku. Napadač Filip Ivanovski bivši igrač Rabotničkog i Aliija Krnić, dvadesetogodišnji Crnogorac pojačanja su Javor Matisa za ovu sezonu na koje stručni štab najozbiljnije računa, a ukoliko se ukaže prilika za dovođenje još nekog kavlitetnog igrača klub će pravovremeno reagovati.

Ono što je Saša Ilić u Partizanu to je Milovan Milović u Javor Matisu. Uprkos godinama odoleva svim naporoma i u ovoj sezoni će predvoditi odbranu Ivanjičana. Cilj je jasan, neće biti lako ali ne bi bilo draži da je lako.

Predsednik FK Javor Matis Dragomir Lazović je optimista pred početak prvenstva. Uspeva da uskladi sve poslvne obaveze i ljubav prema klubu koji vodi i po njegovim rečima Javor Matsi će i u ovoj sezoni biti konkurentan svim superligaškim ekipama. Na samo startu prvenstva derbi. Na stadion pored Moravice stiže Borac sa kojim nikada nije bilo lako, bilo da se igra u Ivanjici ili Čačku. Lazović se nada pobedi uz svo dužno poštovanje protivnika. Utakmica Javor Matis – Borac igra se u subotu sa početkom u 20 sati. Utakmicu će suditi internacionalac iz Užica Nenad Đokić sa svojim pomoćnicima Nemanjom Petrovićem i Markom Dimitrijevićem.

ZooM

You may also like...