SNS: Stamatović ugrožava interese Zlatiborskog okruga (video)

 

UŽICE–Čelni ljudi Srpske napredne stranke u Zlatiborskom okrugu  predsednici opština  i gradonačelnik Užica Tihomir Petković smatraju da predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović svojim medijskim istupanjima konstantno ugrožava interese  ovog dela Srbije.

Kako su izjavili na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Stamatović  u medijskom ratu koji sve više vodi sam sa sobom  beskrupulozno zloupotrebljava i iskorišćava građane opštine Čajetina ,kao i celog Zlatiborskog okruga.

„Predstavlja se kao tobože narodni tribun, koji je jedini spreman da strada u borbi za prava i interese svog naroda. A prava istina je, da je jedina njegova politička misija, plasiranje poluistina i neistina isključivo u funkciji lične promocije i potpuno nerealne ambicije da sebe proglasi regionalnim političkim liderom a sve sa ciljem da zamaže oči javnosti kako bi bacio u zaborav kriminal, urbanistički haos i bezvlašće koji godinama traju na Zlatiboru. Pokušavajući da stvori političku stranku želi sebi da stvori politički imunitet i prikrije sve ono što se u poslednjih petnaestak godina dešavalo u opštini Čajetina“, izjavio je gradonačelnik Užica i predsednik Gradskog odbora SNS Tihomir Petković.

Petković je  rekao da je Stamatović skoro  deceniju i po  kreator urbanističkog haosa na Zlatiboru ,optuživši ga da je dozvolio izgradnju višespratnica u centru Zlatibora i da je odgovoran za građevinsko ruglo koje se,kako je istakao Petković,može uočiti na svakom koraku na ovoj planini.

Petković je izjavio i da je  Stamatovića  i pored desetina miliona evra dobijenih od prodaje stotine hektara najatraktivnije opštinske zemlje, uspeo da zaduži Čajetinu za 750 miliona dinara kredita .Petković je naglasio i da je Stamatović svoje ,nazovi domaćinsko ponašanje, u poslovanju najbolje pokazao na primeru gondole.

„Ni jedan zlatiborski ili srpski domaćin ne bi prvo uzeo kredit u banci, platio opremu 10 miliona evra, uskladištio je na livadi da rđa, sačekao da krenu otplate rata kredita, pa tek onda počeo da rešava imovnsko-pravne odnose i traži neophodne dozvole za gradnju.Nema tog domaćina ni na Zlatiboru ni u Srbiji, jer bi takvim ponašanjem ekonomski uništio i sebe i svoju porodicu. Po onoj staroj : napad je najbolja odbrana, napadima na Vladu i potpredsednicu Vlade u vezi dozvole za gradnju gondole, Stamatović je nevešto pokušao da prikrije svoju nesposobnost i neshvatljive propuste“, rekao je Petković.

Na današnjoj konferenciji za novinare  funkcioneri SNS Zlatiborskog okruga pozvali su Milana Stamatovića  “ da se vrati u realnost, da prestane da se bavi politikom na prizeman i dnevno politički način, da ne zavađa region sa Vladom i šalje loše poruke u svet“.

„Samo sa dobrim i partnerskim odnosima sa Vladom može se  doći  do mnogo više investicija i otvoriti se nova radna mesta na teritoriji celog Zlatiborskog okruga. A i uskoro će se prodati poslednji hektari atraktivne zemlje na Zlatiboru i neko će trebati da pomogne, kada nestane novca, da se vrati 750 miliona dinara kredita, politička ostavština predsednika Stamatovića.Zato pozivamo  Zlatiborce da prestanu da veruju u bajku o Milanu Stamatoviću , zlatiborskom Robin Hudu. Jer Robin Hud je uzimao od bogatih i davao siromašnim, a Stamatović uzima budžetski novac od svih građana Zlatibora i daje ga delu medijskih organizacija za stvaranje lažne slike o svojim uspesima i daje ga pre svega svojim partijskim saborcima“, poručeno je sa današnje konferencije za štampu u prostorijama užičkog SNS-a.

You may also like...