Na reci Đetinji niče komercijalno-sportska zona

UŽICE-Na obalama reke Đetinјe, u Turičkoj kotlini, koja poseduje velike prirodne potencijale i raznolik biodiverzitet, u planu je izgradnja komercijalno-sportskog centra sa ciljem da se unaprede i bolje iskoriste turistički potencijali.
Grad Užice javnosti je stavio na uvid plan detaljne regulacije za izgradnju komercijalno-sportske zone, a kako je navedeno u dokumentu, cilj ovog plana je da se odredi preliminarna granica prostora za početak realizacije ove investicije.

Turica naselje
foto.printscreen


Predmetni prostor obuhvata površinu dela Turice između Ulice Ive Andrića, leve obale reke Đetinje do novog železničkog mosta, zatim prelazi na desnu obalu reke obuhvatajući kolsko-pešači most i dalje nastavlja levom obalom uz Volujački potok.
Povoljan geografski položaj Turičke kotline, blizina turističke atrakcije Starog grada i planirane obilaznice, predstavlja, kako se navodi u planu, odlično mesto za razvoj komercijalnih, turističkih i sportskih sadržaja. Prema navodima iz plana višeg reda za Turicu, u jugoistočnom delu kotline u planu je uspostavljanje zone za sport i rekreaciju gde se planira izgradnja stadiona, hale za sport, kompleksa otvorenih i zatvorenih bazena, otvoreni tereni za male sportove u priobalju i na samoj reci Đetinji.
Na prostoru između železničke pruge Beograd-Bar i reke već se nalazi industrijsko zanatska zona, gde se planira formiranje zone komercijalne delatnosti sa objektima namenjenih poslovanju, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini.
Između Ulice Ive Andrića, reke Đetinje i Ulice Milana Vergovića formiraće se zona trgovinsko-uslužne delatnosti. Prostor je već delimično izgrađen, a u planu je da se ovde grade novi objekti za smeštaj poslovnih predstavništva, agencija, restorani, hoteli kao i objekti za veletrgovinu.
Nacrtom plana, koji je obradio JP Užice razvoj, u okvru preliminarne granice predivđeno je da prostor bude podeljen na površine javne namene koji obuhvata vodotok reke Đetinje i Volujački potok, vodoizvorište, saobraćajne površine i pomenutu zonu sporta i rekreacije. Površine ostale namene podeljene su na zonu za stanovanje srednjih gustina i komercijalne funkcije što će detaljnije biti razrađeno kroz izradu urbanističkih dokumenata.

Izvor : eKapija

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.