Premijerka Ana Brnabić sutra u Užicu

UŽICE-Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra u Užicu karavanu digitalnih veština i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” koji je pokrenut na inicijativu njenog kabineta , sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Promocija „Digitalne ekspedicije“ održaće se u holu Narodnog pozorišta od 11 časova ,a pored premijerke Ane Brnabić prisustvovaće i ministarka za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević , ministarka trgovine,turizma i telekomunikacija Tatjana Matić,kao i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.