Na 11 česama u Novoj Varoši voda nije za piće (video)

NOVA VAROŠ – Na teritoriji opštine Nova Varoš voda je higijenski neispravna na 11 javnih česama, potvrđeno je u Zavodu za javno zdravlje Užice.

NOVA VAROS Voda je higijenski neispravna za piće na česmama Mahala, Krdžavac i Čardak, zatim na česmi kod škole u Draževićima,česmi Polje u Amzićima, česmi u centru Donje Bele Reke. U uzorcima sa ovih česama konstatovan je povećan broj koliformnih bakterija fekalnog porekla, aerobnih mezofilnih bakterija i streptokoka fekalnog porekla. Na ovim česmama je postavljeno obaveštenje o zabrani upotrebe vode za piće.

Užički Zavod za javno zdravlje kontrolisao je kvalitet vode na 23 česme u Novoj Varoši.

Voda je higijenski ispravna na Mušinoj i Suljinoj česmi, česmi Voćnjak, Petlovac i česmi u Naselju, zatim kod spomenika u Draževićima, Sindžirskoj česmi u Amzićima i kod škole u Bistrici.
 U Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj opštine Nova Varoš kažu da će građani biti blagovremeno obavešteni o rezuiltatima ispitivanja na preostale 4 gradske i 19 seoskih česama. Takođe, JP „3. Septembar“ obezbeđuje sistematsko ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode u vodovodima kojima upravlja i  česama koje su na tim vodovodima.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.