Ministarka Darija Kisić Tepavčević posetila Ivanjicu (VIDEO)

IVANJICA – Ministarka za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević posetila je danas Ivanjicu u kojoj je Ministarstvo u okviru kampanje „Srbija bez bariijera “ podržalo sa 2 miliona dinara projekat „Ivanjica bez barijera “ Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Golija.

Projekat je imao za cilj poboljšanje pristupačnosti objektima od javnog značaja u opštini Ivanjica.Postavljene su betonske rampe za prilaz svečanoj sali Skupštine opštine,mesnoj zajednici Ivanjica,fiskulturnoj sali Osnovne škole Kirilo Savić u Crnjevu i Predškolskoj ustanovi Zvončica u Mrkočevcu.

„Naša misija je da stvaramo zajedno Srbiju bez barijera i u tom cilju smo u proteklom periodu izdvojili značajna sredstva radi prevazilaženja barijera,ne sano u oblasti fizičke pristupačnosti već i u oblasti dostupnosti informacija i usluga osobama sa invaliditetom“, rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ministarka je Udruženju Golija poklonila laptop a njenom predsedniku Marinku Marinkoviću nagradu Jednakost.

Kisić Tepavčević sastala se i sa predsednikom opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem sa kojim je razgovarala o realizaciji projekata u narednoj godini.

„Zajedničkim snagama uspeli smo da izgradimo još jedan grad bez barrijera sa jednakom pristupačnošću i mogućnošću za sve njene građane“,rekla je ministarka i navela da je Ministarstvo sa još 1,5 miliona dinara pomogla i rad još dva udruženja osoba sa invaliditetom u Ivanjici ove godine.

Predsednik opštine Momčilo Mitrović istakao je da je cilj lokalne samouprave da Ivanjica postane lider u gradovima bez barijera i primer drugima.

Ministarka Kisić Tepavčević prisustvovala je danas u Ivanjici i Svečanoj akademiji povodom 30 godina rada Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

„Saradnja Ministarstva ,Saveza i lokalnih udruženja u prethodnom periodu bila je izuzetno dobra.Ministarstvo svakodnevno radi na povećanju svesti pojedinca o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom.Samo društvo u kojem svi građani imaju jednake mogućnosti i dostupnost svih prava,može da napreduje“,naglasila je Kisić Tepavčević govoreću na Svečanoj akademiji.

Ministarka je najmlađem vozaču SPIKS-a Neveni Jevtić dodelila vaučer za besplatnu ugradnju i atestiranje ručne komande.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.