Danas javne konsultacije o reviziji predloga akta o zaštiti klisure Đetinje

UŽICE-Građanska čitaonica “Libergraf” realizuje projekat “Aktivno učešće građana Užica u zaštiti, uređenju i održivom korišćenju sliva akumulacije “Vrutci” i klisure reke Đetinje” koji se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije, Fondacije Fridrih Ebert i Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Cilj projekta je unaprediti procese upravljanja zaštićenim područjima na teritoriji grada Užice kroz pojačano uključivanje građana i organizacija civilnog društva.

foto.zoomue

Građanska čitaonica “Libergraf” je u periodu od 03. do 08. decembra 2021. godine sprovela akciju prikupljanja potpisa podrške građana inicijativi za sprovođenje javne rasprave i postupka revizije odluke o proglašenju predela izuzetnih odlika “Klisura Đetinje”. Za samo šest dana našu inicijativu je podržalo 1.276 građana što višestruko premašuje zakonom propisan broj potpisa građana sa biračkim pravom koji treba da podrže predlog za sprovođenja javne rasprave po bilo kom pitanju.

 Libergraf će u ponedeljak 27.12.2021. godine u svečanoj sali Gradske kuće organizovati javne konsultacije sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave o reviziji predloga akta o zaštiti klisure Đetinje. Konsultacije će se zbog epidemiološke situacije održati u tri termina (13:00, 14:30 i 16:00 sati) sa ograničenim brojem učesnika.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.