Ministar Nenad Popović otvorio start up centar na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR- Zlatibor je danas upisan na inovacionu i digitalnu kartu Srbije i cele Evrope , izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvarajući Regionalni inovacioni smart siti centar na Zlatiboru u koji je Vlada Republike Srbije uložila 20 miliona dinara.

„Zlatibor od danas postaje deo integrisanog sistema 25 inovacionih start up centara i tehnoloških parkova u Srbiji.Centar je namenjen meštanima ali i digitalnim i inovacionim nomadima iz celog sveta ,koji pored odmora na Zlatiboru mogu u ovom prostoru i da rade „, naglasio je Popović.

On je istakao da je centar namenjen i onima koji žele da pokrenu svoj biznis.

„Oni koji žele da otvore svoju firmu imaće marketinšku,mentorsku,finansijsku,račcunovodstvenu i pravnu podršku.Sve troškove finansiraće Vlada Republike Srbije i opština Čajetina ,jer želimo da se mladi vrate ovde i pokrenu svoj biznis i doprinesu razvoju opštine,regije i cele Srbije „,rekao je ministar Popović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da je vizija Zlatibora vezana za inovacioni i tehnološki razvoj .

„Kako bi opstali na zahtevnom turističkom tržištu moramo da odgovorimo potrebama naših sugrađana,pružaoca usluga i turista „,rekao je Stamatović.

Direktor IBC Zlatibor Darko Đurović istakao je da je velika čast biti deo integrisanog inovacionog sistema .

„Želimo da i mi damo doprinos inovacionom i tehnološkom razvoju sa našim kreativnim potencijalima i znanjem „,rekao je Đurović.

Regionalni inovacioni smart siti centar nalazi se u zgradi Kulturnog centra na Zlatiboru.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.