Mila, malina i vila (VIDEO)

ARILJE – U junu zri ariljsko crveno zlato, malina. Ako ne ode u izvoz, domaćice od nje prave sokove, džemove, slatka i likere. A jedna ariljska vila našla je recept da zaštitnim znakom ovog kraja čuva žensku lepotu, dok dočekuje goste u vilinskim odajama.

Mila je prava vila, nestašna i vesela, al’ ne vida biljem junačke rane, već maštom kreira i prstima meša sastojke za žensku lepotu.  U miru i relaksiranoj atmosferi, malina drobljena pod Milinim prstima postaje sitan prah i meša se sa različitim maskama.

„Tim abrazvinim, finim česticama skida se površinski sloj ćelija koje su voćne kiseline već odvojile. Ta maska ima efekat nege i pilinga. Ako je u pitanju vegeterijanac ja nju mogu da sastavim sa pavlakom, a ako je u pitanju vegan sastavljam sa neutralnom hidrantnom bazom“, kaže Mila Lečić.

Mila je očarala proizvođače ovog crvenog zlata idejom, pa su se udružili i dostavljaju joj liofilizovanu malinu, u kojoj su sačuvani svi minerali, vitamini i aroma.

„Maline su poznate kao izuzetan antioksidans, imaju diuretično svojstvo, ogromnu količinu C vitamina, E vitamin i antikancerogeno dejstvo. Sad se farmakološka industrija bavi i uljem od maline i videćete da će malina dobiti svoje mesto u kozmetologiji. Mi Ariljci smo dali ideju, uvek smo ispred drugh i krčimo im put, po tome smo poznati“, hvali se Mila.

A kad ne koristi magiju za lepotu, vila Mila boravi podno šume i kraj vode, ko svaka prava vila. Nad najčistijom rekom u Srbiji Rzavom prima goste u Ravijojline odaje, tamo gde pije kafu, gde sanja, gde mašta, a dočekuje ih i u konaku njenog pobratima Kraljevića Marka. To je vilina šumsko-varoška priča.

„Mi smo stara varoška porodica i jedan apartman „Vilina nostalgija“ je posvećen toj varoškoj priči, a drugi Marku Kraljeviću i vili Ravijojli. Pa smo tako napravili sobu jednu preko puta druge, vilin ašik i Markov konak“, dodaje Mila.

I ko svaka vila dok čeka goste, porodice s decom i mlade ljude koji žive u skladu s prirodom, turiste avanturiste, da provedu vreme u delu romantizovane istorije. ariljske bujne prirode i osete moć maline na licu, peva sa prozora. Milozvučno, jer vila je to.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.