Mila, malina i vila (VIDEO)

ARILJE – U junu zri ariljsko crveno zlato, malina. Ako ne ode u izvoz, domaćice od nje prave sokove, džemove, slatka i likere. A jedna ariljska vila našla je recept da zaštitnim znakom ovog kraja čuva žensku lepotu, dok dočekuje goste u vilinskim odajama.

Mila je prava vila, nestašna i vesela, al’ ne vida biljem junačke rane, već maštom kreira i prstima meša sastojke za žensku lepotu.  U miru i relaksiranoj atmosferi, malina drobljena pod Milinim prstima postaje sitan prah i meša se sa različitim maskama.

„Tim abrazvinim, finim česticama skida se površinski sloj ćelija koje su voćne kiseline već odvojile. Ta maska ima efekat nege i pilinga. Ako je u pitanju vegeterijanac ja nju mogu da sastavim sa pavlakom, a ako je u pitanju vegan sastavljam sa neutralnom hidrantnom bazom“, kaže Mila Lečić.

Mila je očarala proizvođače ovog crvenog zlata idejom, pa su se udružili i dostavljaju joj liofilizovanu malinu, u kojoj su sačuvani svi minerali, vitamini i aroma.

„Maline su poznate kao izuzetan antioksidans, imaju diuretično svojstvo, ogromnu količinu C vitamina, E vitamin i antikancerogeno dejstvo. Sad se farmakološka industrija bavi i uljem od maline i videćete da će malina dobiti svoje mesto u kozmetologiji. Mi Ariljci smo dali ideju, uvek smo ispred drugh i krčimo im put, po tome smo poznati“, hvali se Mila.

A kad ne koristi magiju za lepotu, vila Mila boravi podno šume i kraj vode, ko svaka prava vila. Nad najčistijom rekom u Srbiji Rzavom prima goste u Ravijojline odaje, tamo gde pije kafu, gde sanja, gde mašta, a dočekuje ih i u konaku njenog pobratima Kraljevića Marka. To je vilina šumsko-varoška priča.

„Mi smo stara varoška porodica i jedan apartman „Vilina nostalgija“ je posvećen toj varoškoj priči, a drugi Marku Kraljeviću i vili Ravijojli. Pa smo tako napravili sobu jednu preko puta druge, vilin ašik i Markov konak“, dodaje Mila.

I ko svaka vila dok čeka goste, porodice s decom i mlade ljude koji žive u skladu s prirodom, turiste avanturiste, da provedu vreme u delu romantizovane istorije. ariljske bujne prirode i osete moć maline na licu, peva sa prozora. Milozvučno, jer vila je to.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.