Prijem za prvaka sveta (VIDEO)

UŽICE -Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević priredila je prijem za užičkog kik boksera Nikolu Filipovića koji uspeo je da ponovi uspeh iz 2019. godine i ponovo osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u kik boksu u Italiji.

Nikola Filipović se 2019. godne prvi put popeo na krov sveta i kaže da mu je bilo teže da tu titulu i odbrani.

„Svi kažu da je braniti titulu mnogo teže, moraš pronaći motivaciju isto kao i prvi put, a svaki protivnik ima nameru da te ugrozi . Želja i energija su bili na neverovatnom nivou te 2019. godine. Postojala je bojaznost da ne „izgorim“ previše u toj želji da postanem najbolji na svetu. Svakom protivniku sam pravio ozbiljan psihički pritisak, ali sam na kraju uspeo“, rekao je Filipović.

Put srpskog borca do krova sveta bio je dosta zanimljiv. Kasno je počeo da se bavi kik-boksom, pre kojeg je čak osam godina aktivni trenirao košarku.

„Zbog neadekvatnog treninga, došlo je do zasićenja. Kada god sam odlazio na trening činilo mi se kao da to radim na silu. Sa druge strane kada god odem na kik-boks trening pozitivna tenzija je uvek na najvišem mogućem nivou . Nakon što sam prestao da se bavim košarkom, imao sam tri meseca pauze. Budući da sam ceo život fizički aktivan, trebalo mi je da krenem na novi sport. Imao sam nekoliko varijanti, ali kada sam probao kik-boks, znao sam da je to pravi sport za mene“,priča Filipović.

Kako je istakla gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević svi dosadašnji uspesi ovog mladog sportiste, daju nam povod da budemo zadovoljni i ponosni što je naš sugrađanin.

“Bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u kik-boksu 2017. godine, zlatna medalja na Evropskom šampionatu 2018. godine, zlatna medalja na Svetskom prvenstvu 2019. i još jedno zlato sa Svetskog prvenstva u Italiji ove 2021. godine, govore o tome koliko je ovaj čovek posvećen sportu i koliko je uspešan. Svi njegovi sjajni upesi i rezultati nam daju za pravo da kažemo da je Nikola Filipović Užičanin, koji na pravi način promoviše i predstavlja svoj grad gde god se nađe. Nikoli Filipoviću najiskrenije čestitam  osvojenu zlatnu medalju i nadam se da će u godinama koje su pred nama biti još ovakvih trenutaka kada ćemo se zajedno radovati”,naglasila je Raković Radivojević.

Gradonačelnica je istakla i da je upravo Nikola treba da bude primer deci da se još aktivnije bave sportom, jer se pokazalo da trud i zalaganje, marljivost i rad budu uvek nagrađeni.

 „Svi naši sportisti imaće podršku i u narednom periodu. Zajedno sa njima biće kreirani najbolji programi za razvoj sporta u Užicu a sredstva u budžetu za narednu godinu biće značajno uvećana. Pored toga radiće se u saradnji sa školama na razvoju školskog sporta, sve sa ciljem da se deca motivišu da se bave sportom“ ,poručila je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.