Mikica Vesnić sportista godine grada Užica (video)

UŽICE-Sportski savez Užica proglasio je automobilistu Milovana Vesnića za sportistu grada za 2016.godinu.

Foto: Dragan Karadarević

Foto: Dragan Karadarević

Najbolji klub je  „EKO LEIN RACING TEAM VESNIĆ“. Za ASK EKO Lein racing team Vesnić u sezoni 2016 nastupali su pored Mikice Vesnića, Mladen Lalušić i Rudolf Pešović a Srbiji su sa evropskih staza doneli osam trofeja što predstavlja najveći klupski uspeh u istoriji srpskog automobilizma. Milovan Vesnić je nastupio na ukupno 12 trka od čega je 11 puta pobedio i na kraju nakon titula najboljeg iz 2013-te i 2015-te godine postao po treći put šampion centralne Evrope u sprint trkama. U tandemu sa Mladenom Lalušićem ostvario je trijumf i u endurance klasi, trkama u trajanju od sat vremena. Mladi Lalušić se može pohvaliti i drugim mestom u CEZ-u dok je Rudi Pešović kao treći član ekipe proglašen najboljim vozačem Češke, Slovačke i ESET CUP-a a u CEZ-u je kompletirao sve srpski podijum osvajanjem pozicije broj tri.

“U gradu sa sportskom tradicijom i sportistima kakve ima Užice ući i u najuži izbor najboljih veliki je uspeh. Priznanje da smo najbolji i to u dve kategorije dokaz je našeg kvalitetnog rada. Ovo je još veći podstrek ali i obaveza da nastavimo u istom pravcu.Nadam se da ćemo i u sezonama pred nama opravdati priznanje koje smo dobili. Čestitke kolegama Mladenu i Rudiju koji su zajedno sa mnom doprineli ovom uspehu kao i mom timu koji je besprekorno odradio posao. Zahvaljujem se sportskom savezu grada Užica a svima želim srećne Božićne i Novogodišnje praznike.” – poručio je Vesnić prilikom preuzimanja priznanja.

Trener godine je Željko Čeliković (AK Užice), nagradu za životno delo dobio je Josip Ristanović (predsednik FS ZO i predsednik UO Sloboda).
Najbolji mladi sportisti su pionir Dragomir Maksimović (AK Mladost), kadetkinja Tamara Mićević (AK Užice) i juniorka Marija Šunjevarić (SD „A. Dejović“)

You may also like...