Lučani izdvajaju 45,5 miliona za podsticaj poljoprivredi

LUČANI – Opštinsko veće u Lučanima je na sednici razmatralo i usvojilo izveštaje o radu međuopštinskih javnih preduzeća kao i brojne planove rada opštinskih ustanova. Poseban akcenat na ovoj sednici stavljen je na program podrške poljoprivredi za koju ova opština izdvaja 45,5 miliona dinara.

Predsednik opštine je na veću istakao da opština Lučani ima strateški cilj da značajno pomogne poljoprivrednicima u proizvednji zdrave i profitabilne hrane najboljeg kvaliteta.

Na sednici lučanski većnici su usvojili i izveštaje o radu JKP „Duboko“ Užice i JP „Rzav“ Arilje u prethodoj godini, kao i odluku o povećanju cene vode našem javnom preduzeću sa 10,98 dinara  na 11,99 dinara po kubiku iz sistema „Rzav“ za 2021. godinu. Nova cena vode primenjivaće se od 1. marta 2021. godine a uslovljena je povećanjem cene električne energije.

Veće je usvojilo i program rada Turističke organizacije regije Zapadna Srbija za 2021. godinu u kome je predviđeno uređenje vidikovaca na Ovčaru, realizacija projekata za uređenje odmarališta, staza za šetnju, pećina, igrališta u Zapadnoj Srbiji.

Takođe, 10 miliona dinara predviđeno je revitalizaciju Doma zdravlja Lučani. Usvojen je i program rada Crvenog krsta kojim je opredeljeno 6,5 miliona za pripremanje toplih obroka za 150 korisnika narodne kuhinje.

Na sednici je usvojen i izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije u prethodnoj godini, kao i plan rada za tekuću godinu, plan mera za smanjenje rizika od poplava, izveštaj o raspodeli sredstava za sport u prethodnoj kao i predlog programa za oblast sporta u tekućoj godini.

Izvor: infoliga

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.