„Licidersko srce“ od 15. do 19. avgusta

UŽICE – Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ održaće se od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Ove godine na festivalu će učestvovati oko 1000 dece i mladih iz 20 ansambala koji u Užice stižu iz Belorusije, Tajvana, Češke, Nemačke, Ukrajine, Moldavije, Gruzije, Indije, Republike Srpske – BiH i Srbije.

U okviru programa biće održan stručni seminar „Deca  – čuvari tradicije“, izložba narodne nošnje zemalja učesnica, upoznavanje starih zanata, upoznavanje kulturno –istorijskih spomenika Zapadne Srbije i Višegrada, takmičenje „Upoznajmo grad kroz igru“ i zumba žurka za sve učesnike i posetioce.

„Licidersko srce“ ima i svoj humanitarni karakter, pa će i ove godine prikupljena sredstva od prodaje liciderskih srca i suvenira festivala, biti donirana pojedincima ili ustanovama koje se brinu o deci.

Organizator festivala „Licidersko srce“ je Udruženje građana „ERA“ – Užice, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor.

You may also like...