Lice kao slikarsko platno (VIDEO)

SEVOJNO – Anđela Dimitrijević iz Sevojna profesionalno se bavi fejs art tehnikom iscrtavanja umetničkih slika na licu. Pre samo godinu dana počela je da se bavi šminkanjem i sama naučila da oslikava razne motive i tada je shvatila da je ovo pravac u kom može da pokaže svoju originalnost.

„Bila sam na kursu šminkanja i tu sam stekla osnovno znanje. Prvi put sam nacrtala dugu na čelu koju sam sama osmislila. Sećam se da je to privuklo dosta pažnje jer je ljudima to bilo čudno“, govori Anđela.

Nakon duge, počela je da niže svoja umetnička dela.

„Prvi ozbiljniji fejs art mi je bio za Noć veštica. Radila sam neki crno-zlatni crtež na koji sam slučajno naišla. Tada sam bila kod kuće sa društvom i rekli su mi da nije moguće da to nacrtam i ja sam odmah sela i počela da radim na tome. Kada sam završila ni ja nisam mogla da poverujem da sam to uspela“, objašnjava ona.

Face art
Printscreen

Zahtevi za slikanje su razni, a kako kaže, za jednu sliku joj je potrebno od 3 do 5 sati, u zavisnosti od težine. Mada Užičani za ovu tehniku nisu mnogo zainteresovani.

„Kod nas ovaj posao nije isplativ. Ja nisam imala ni jednog klijenta koji mi je platio, oni to više prate na instagramu, a retko ko bi došao da mu ja to nacrtam na licu. Toj je zanimljivo da se vidi, ali niko ne bi otišao u javnost sa tim“, rekla je Anđela.

Ona zaključuje da ne može da zamisli nijedan dan bez šminke i slikanja i zato u budućnosti planira da se bavi ovim poslom.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.