Utvrđen Program energetske efikasnosti Užica za period 2021/24.

UŽICE – Na današnjoj sednici Gradskog veća utvrđen je predlog odluke o usvajanju Programa energetske efikasnosti za period od 2021. do 2024. godine. Ovim Programom određuje se planirani cilj uštede finalne energije, kao i svi obavezni elementi energetske efikasnosti i njene racionalne upotrebe.

To se odnosi na pregled i procenu godišnjih energetskih potreba grada Užica, procenu energetskih svojstava objekata obuhvaćenih sistemom energetskog menadžmenta, zatim predlog mera, aktivnosti,
nosioce, rokove i procenu očekivanih rezultata svake od mera koje će doprineti ostvarenju planiranog cilja.

Članovi Veća utvrdili su i predloge odluke o donošenju Plana generalne regulacije „Užice – centralni deo“ III faza, kao i članove sastava Saveta roditelja i Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine – Zelenog saveta.

Na prethodnoj sednici prihvaćeni su predlozi programa poslovanja gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća u 2022. godini i utvrđen predlog odluke kojom se daje saglasnost na konačan Nacrt javnog ugovora o poveravanju obavljanja javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.