Konstituisana Skupština Gradske opštine Sevojno (video)

SEVOJNO – Verifikacijom 15 obdorničkih mandata i izborom predsednika i sekretara Skupštine Gradske opštine Sevojno konstituisana je Skupština ove novoformirane opštine.

skupstina sevojnoZa predsednika Skupštine Gradske opštine Sevojno izabran je Ivan Cvijović iz Srpske napredne stranke, njegov zamenik biće Milija Vuković iz Socijalističke partije Srbije, koji je kao najstariji odbornik predsedavao sednicom. Odbornici su na konstitutivnoj sednici za sektretara Skupštine imenovali Jasminu Marković iz Nove Srbije i izabrali komisiju za izradu Statuta Gradske opštine Sevojno.

“Po statutu Grada Užica predsednik i zamenik predsednika Graske opštine Sevojno biće izabrani na drugoj sednici Skupštine koja će biti održana u roku od mesec dana. Na toj sednici će biti usvojen statut Gradske opštine Sevojno, poslovnici  Skupštine i Veća Gradske opštine Sevojno”, rekao je predsednik Skupštine Ivan Cvijović. 
On je dodao da će u ovom roku statutarna komisija  morati da uradi predlog budžeta Gradske opštine Sevojno. 
“ Ovo je istorijski trenutak za građane Sevojna jer posle 50 godina ponovo dobijaju opštinu, pred nama odbornicima je vrlo težak zadatak opravdamo poverenje građana. Moramo zajedno, bez obzira na političke opcije kojima pripadamo raditi u interesu Sevojna”, naglasio je Cvijović.
Skupštinsku većinu u Sevojnu čini 5 odbornika SNS, 3 odbornika SPS, 3 odbornika NS i jedan odbornik DSS. U opoziciji ostaju 2 odbornika URS i jedan iz DS. Konstitutivnoj sednici Gradske opštine Sevojno prisustovali su gradonačelnik i članovi Gradskog veća Grada Užica.
 ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.