Čajetina:Počelo asfaltiranje na seoskom području

ČAJETINA – Nakon asfaltiranja ulica i puteva u MZ Zlatibor, ovih dana se sa radovima krenulo i u seoskim mesnim zajednicama.

Tako je juče, u MZ Kriva Reka, asfaltirano  550 m puta. Izvođač radova je preduzeće „Niskogradnja“ Užice. Ova deonica puta prvobitno je asfaltirana devedesetih godina, ali je zbog dotrajalosti, bilo neophodno ponovno asfaltiranje. Ovaj put za meštane mnogo znači, jer skraćuje put do Čajetine za oko 3 km. Pored toga, umesto magistralom njime će se kretati i poljoprivredne mašine, čime će se poboljšati bezbednost u saobraćaju.
Prema rečima Mlađena Vesovića, predsednika MZ Kriva Reka, asfaltiranje pomenutog puta samo je deo aktivnosti mesne zajednice za ovu godinu. U planu je asfaltiranje 250 metara puta od Brkovića kuća prema Višovini, a u planu je i nasipanje puta od Ivanovića groblja do Žunića. Meštani ovog sela uglavnom se bave stočarstvom, ali je poslednjih godina sve više zastupljeno povrtarstvo i voćarstvo. Bavljenje ovim vrstama delatnosti u velikoj meri otežava nedostatak vodnih resursa pa su zbog toga proizvođači salata, koji su proteklih godina radili veoma aktivno, ove godine prinuđeni da obustave proizvodnju. Pojedina domaćinstva u Krivoj Reci, kako ističe predsednik ove MZ, tokom leta skoro da i nemaju vodu pa će zbog toga ovih dana meštani zaseoka Ivanovići, Zečevići i Kurćubići biti priključeni na užički vodovod. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.