Konkurs za vojne škole otvoren do 31.marta

BEOGRAD-Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole koji će biti otvoren do 31. marta 2023. godine. Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis 175 budućih kadeta Vojne akademije i 17 Medicinskog fakulteta VMA, 75 učenika opšteg smera, 30 učenika vazduhoplovnog smera Vojne gimnazije i 65 učenika Srednje stručne vojne škole, saopšteno je iz ministarstva.

Školovanje u svim vojnim školama je besplatno, a kadetima i učenicima obezbeđen je smeštaj, ishrana, odeća, odnosno uniforma, udžbenici i školski pribor, sportska oprema, zdravstvena zaštita i odgovarajuća mesečna novčana primanja.

Vojna akademija u školskoj 2023/2024. godini nudi osnovne akademske studije na smerovima: Kopnena vojska, Tehnološko inženjerstvo materijala i zaštite, Vojnoelektronsko inženjerstvo, Vojnomašinsko inženjerstvo, Vojno vazduhoplovstvo, Vojnosaobraćajno inženjerstvo i Ekonomija odbrane.

Pravo da konkurišu za upis osnovnih studija na Vojnoj akademiji imaju mladići i devojke rođeni 2002. godine ili kasnije, odnosno 2003. godine ili kasnije za studije na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije. Neophodan uslov je da kandidati imaju završenu četvorogodišnju srednju školu, odnosno da pohađaju četvrti razred četvorogodišnje srednje škole.

Ministarstvo odbrane

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.