Ko tebe jadom,ti njega Nušićijadom (VIDEO)

IVANJICA-Festival humora, zabave i veselja  ’’Nušićijada’’ održaće se u Ivanjici od 24. do 26. avgusta pod sloganom ’’Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom’’ koji simbolizuje duh ove manifestacije. Ovogodišnju Nušićijadu krasiće sve njene, sada već tradicionalne  karakteristike,brojni kvalitetni sadržaji, raznovrsne umetničke forme, spoj modernog i tradiciolanog, pa će Ivanjicom ponovo defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20. veka. 

Milan Milosavljević, koji je u ulozi Branislava Nušića već deveti put, izjavio je da ove godine „Nušić pada sa neba“, tako da će posetiocima zasigurno biti zanimljivo da vide kako ovaj glumac sleće na stadion FK Javora, kako bi prisustvovao šaljivoj utakmici.

Milosavljević je na konferenciji za novinare rekao i da se ove godine zbog održavanja paralelne Nušićijade u organizaciji uduženja Kudes,osećao kao fudbaler u prelaznom roku kome su se svi trudili da ponude više da bi igrao za njihov kljub.Milosavljević je odabrao da glumi lik  Nušića na zvaničnoj Nušićijadi u organizaciji opštine Ivanjica.

Predsednik opštine Zoran Lazović, pored dobrodošlice koju je poželeo svim ljubiteljima kulture, humora i satire, osvrnuo se na aktuelnu situaciju, istakavši kako postoji jedna jedina Nušićijada, koja se održava u Ivanjici, ali da će biti prilike nakon manifestacije da se, radi javnosti, iznese istina.

Direktor TO Ivanjica Radomir Lišanin istakao je da je Nušićijada prošle godine proglašena za jednu od pet najboljih manifestacija u Srbiji,koju je posetilo preko 50 000 gostiju,kao i da su očekivanja da će  taj rekordan broj posetilaca biti ove godine premašen.

Festival će biti u znaku jubileja, 180 godina od izgradnje ivanjičke crkve, 150 godina od prve knjižnice i čitaonice u varoši, četiri decenije od nastanka dečijeg vrtića a deo programa posvećen je stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata.

Brojnim izložbama, tribinama, performansima i drugim akademskim sadržajima Nušićijada će obeležiti ove jubileje.

Posetiocima festivala pokloniće se glumci kragujevačke scene ’’Joakim Vujić’’ sa predstavom ’’Gospođa ministarka’’, prvakinje Pozorišta na Teraziijama, Ljilja Stjepanović i Elizabeta Đorevska u komadu ’’Dva mirisa ruže’’ potpomognute muzikom ’’mariača’’ kao i  glumci amaterskih pozorišta Iz Gornjeg Milanovca i Ivanjice.

U muzičkom delu programa nastupiće grupa ’’Ođila’’, ljubitelji italijanske muzike moći će da uživaju u koncertu grupe ’’Amarkord’’, dok će bend ’’Divanhana’’ posetiocima prirediti odličnu zabavu izvodeći  tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka, a u sličnom tonalitetu pridružiće im se i EJO –ethno jazz orchestra. Zvuke starih dobrih vremena u gradić na Moravici doneće grupa ’’S vremena na vreme’’,  dok će  AMY’S HOUSE, Amy Winehouse tribute band, izvesti vanvremenske hitove ove nezaboravne kantautorke.

Na velikoj koncertnoj sceni goste festivala zabavljaće pop zvezda Željko Joksimović, grupa Lexinton i popularni pevač, Haris Džinović.

Kao posebna i veoma značajna celina festivala, Dečija scena, okupiće mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenadjenja u potpuno novom ambijentu.

ZooM/Infoliga

You may also like...