Još jedna donacija za užičku bolnicu (VIDEO)

UŽICE – Opšta bolnica Užice dobila je posteljinu i higijenske pakete od udruženja Kolo srpskih sestara namenjene pacijentima koji nisu iz Užica. Solidarnost i humanost su najvažniji u ovoj situaciji, poruka je predsednice udruženja Slobodanke Mire Stanković Ćirković.

Članice udruženja i njihove porodice učestvovali su novčano u donaciji kao i užički privrednici, a kompanija Bomiks je dala posteljinu po nabavnim cenama.

Kolo sprskih sestara
Foto: ZooMUE

„Danas smo u bolnicu doneli 50 posteljina i 105 paketa za ležeće pacijente koji nisu iz Užica jer nema ko da im donese sapun i ostala sredstva za higijenu. Hteli smo da pokažemo dobru volju i da makar malo ublažimo nedaće ovih ljudi u bolnici i svih nas. Bitno je da se ne prepustim haosu, nego da budemo solidarni“, poručila je predsednica udruženja Kolo srpskih sestara Slobodanka Mira Stanković Ćirković.

„Ovih dana veliki broj donatora poklanja užičkoj bolnici u skaldu sa svojim mogućnostima. Svaka pomoć, pa i ova danas, je dragocena za sve koji su u sistemu zdravstvene zaštite“, rekla je direktorka Opšte bolnice užice Jelena Raković Radivojević.

Kolo srpskih sestara ima dugogodišnju saradnju sa užičkom bolnicom kojoj je poklonila gasni analizator za neonatologiju, brzi stelizitaor za ortopediju kao i brojnu drugu opremu kada je bilo potrebno.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.