Impol Seval primer uspešnog poslovanja (video)

SEVOJNO-Valjaonica aluminijuma Impol Seval u toku ove godine ostvarila je oko 1 odsto veću proizvodnju ,a 97 odsto asortimana plasira na stranom tržištu i sa izvozom od oko 74 miliona evra zadržala je poziciju jednog od vodećih izvoznika u zemlji,izjavio je generalni direktor Impol Sevala Ninko Tešić na konferenciji za novinare povodom Dana firme.

 

 Tešić je istakao da odlični proizvodni rezultati ipak nisu praćeni adekvatnim iznosom ostvarene dobiti.

 “Sve je teže raditi.Rusko tržište,koje je dominantno pored nemačkog i italijanskog na koja izvozimo,ozbiljno je uzdrmano ukrajinskom krizom,dok je na ostalima evidentan pad tražnje .Prošle godine na rusko tržište plasirali smo 9 hiljada tona proizvoda,a ove ,umesto planiranih 12 hiljada samo 5 hiljada tona”,kaže Tešić.

On ističe da to nisu jedini problemi u poslovanju sa kojima se Impol Seval susreće.

“Premija na metal i dalje raste i nije je moguće,u ovakvim tržišnim okolnostima,kroz prodajnu cenu preneti na krajnje kupce.Pravilnik o kontrolnom okviru,za razliku od prethodnih godina,ne omogućava razgraničenje negativnih kursnih razlika nastalih usled pada vrednosti dinara,na period dospeća kredita za investicije i obrtna sredstva”,naglašava Tešić.

U takvom ambijentu cilj Impol Sevala je da bude bolji od konkurencije,kaže Tešić.

“Bolji od konkurencije je onaj ko radi kvalitetnije,proizvodi više proizvoda veće dodatne vrednosti,poštuje rokove,ulaže u opremu,tehnologiju,ljudske resurse i onaj ko je je i u najtežim uslovima sposoban za stalna poboljšanja.Ubeđen sam da Impol Seval ima taj kapacitet”,zaključio je Tešić.

I pored teškoća u poslovanju ovaj jedini proizvođač valjanih proizvoda od aluminijuma i legura aluminijuma u Srbiji,sve obaveze prema državi,bankama,dobavljačima i zaposlenima izmiruje u roku.

“Prosečna zarada u toku ove godine u Impolu je 60.343 dinara,a danas su svi radnici povodom Dana firme dobili i nagradu od 17.700 dinara.Imamo 719 radnika,a u toku godine izvršili smo podmlađivanje kadrova prijemom 33 nova mlada radnika”,ističe Tešić.

Valjaonica aluminijuma u Sevojnu je već 12 godina primer uspešne privatizacije u koju je za sve te godine investirano 70 miliona evra.

Predsednik uprave Impola Jernej Čokl izneo je planove ovog društva do 2020.godine u kojima Valjaonica aluminijuma u Sevojnu zauzima značajno mesto.

 “Ključno opredeljenje u strategiji do 2020. godine je da vrednost celog sistema povećamo za tri puta.Potrebno je povećati proizvodnju dodatno bojenih proizvoda,kao na primer bojeni program Sevala na oko 25 hiljada.To će pratiti i dalje investicije,ali bez predanih i dobrih ljudi to ne ide.Ne bismo ni dosada bili uspešni da nismo imali takve ljude u sistemu i Sevalu”,rekao je Čokl na konferenciji za novinare.

ZooM

 

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.