U vrtićima od ponedeljka 507 dece (VIDEO)

UŽICE – Od ponedeljka će u šest, od 11 užičkih vrtića, boraviti 507 dece čiji roditelji rade i nemaju drugo rešenje za čuvanje dece.

„Maksimalan broj dece u jednoj vaspitnoj grupi je do 15, dok će u najmlađoj grupi biti najviše devetoro mališana. Stolovi u trpezarijama biće razdvojeni i za svakim stolom će biti najviše troje dece, a kada je reč o spavanju deca će biti okrenuta po principu glava noge, kako bi bili na dovoljnoj udaljenosti jedni od drugih“, rekla je direktorka Predškolske ustanove „Užice“ Veselinka Jovanović i dodala da su ispoštovane sve mere za bezbedan boravak dece u vrtićima i sprečavanje infekcije korona virusom.

Na ulazu u vrtić biće postavljena dezobarijera i deci će biti merena temperatura. Roditelji koji dovode decu moraju nositi maske, dok ta mera predostrožnosti nije predviđena za decu.

Jovanović je dodala da roditelji sve informacije o novom načinu funkcionisanja vrtića, ali i mere koje će oni morati da poštuju mogu videti na sajtu i FB strani vrtića.

„Preduzete su sve mere. Prostorije su pripremljene i dezinfikovane, vaspitači koji će raditi sa decom su testirani na novi korona virus“, rekla je članica gradskog veća za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević i dodala da će Grad i Predškolska ustanova pratiti sve preporuke Vlade i Ministarstva.

Od 11 objekata koji rade u okviru užičke Predškolske ustanove od ponedeljka će raditi vrtići Poletarac, Bambi, Zeka, Neven i Leptirić u Užicu i Maslačak u Sevojnu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.